Het politieke praatje en ander nieuws.

Het nieuws uit Zandvoort, van activiteiten tot aan het politienieuws bij Goedemorgen Zandvoort

 • Tijd voor Goedemorgen Zandvoort live vanaf het strand bij de Reddingboot dag van de KNRM.

  Het is zaterdag 25 -05-2024, tijd voor Goedemorgen Zandvoort, met dit keer als onderwerp: De Reddingsboot dag van de KNRM 2024. In het hele land was afgelopen zaterdag de Reddingboot dag bij de KNRM. Zo ook in Zandvoord. Daar komt ook nog eens bij dat de KNRM 200 jaar bestaat in november.

  Karina Veeren was namens radio ZFM Zandvoort deze zaterdag ook aanwezig om live verslag te kunnen doen van de Reddingbootdag van de KNRM Zandvoort, Karina ging samen met haar collega’s zelf ook mee met de reddingboot. Het was voor haar de eerste keer.

  Het was niet de Annie Poulisse waar er mee gevaren werd, maar ‘De Redder’ de reserve boot uit IJmuiden. Want Annie Poulisse was aan een grote onderhoudsbeurt toe. Karina had, nadat ze terug was van haar boottocht met de KNRM op zee, op het strand nog een paar interview met een aantal waaronder Henk Keur en de jongste vrijwilliger bij de KNRM .

 • Een droevig bericht, De ons welbekende Zandvoorter dhr, Schaap is op 91 jarige leeftijd overleden.

  NZH Vervoer Museum 

  Droevig bericht

  De oprichter van Het NZH Vervoer Museum, de heer Gerrit Schaap, is op 91-jarige leeftijd overleden. Met hem verliezen we een gedreven kracht die voor ons allen stimulans was en zal blijven.

  Bij het 100-jarig bestaan organiseerde hij een tentoonstelling in het toenmalige NZH-hoofdkantoor aan de Leidsevaart in Haarlem. Vanwege het succes daarvan wist hij de directie te overtuigen een Bedrijfsmuseum te starten. Dat startte klein en groeide telkens verder. Gerrit wist steeds meer personen enthousiast voor het museum te maken en op een gegeven moment kreeg het museum zelfs een apart onderkomen op het terrein.Gerrit Schaap was vanaf het begin voorzitter en hield dat vol tot zijn 80-ste verjaardag. Hij werd toen opgevolgd door Tonnie Hodes.

  In 2015 werd duidelijk dat de tijd aan de Leidsevaart ten einde kwam en er werd naar een alternatief gezocht dat uiteindelijk in de Waarderpolder werd gevonden.

  Gerrit bleef, ondanks zijn aftreden uit Bestuur, het museum trouw en kwam wekelijks werkzaamheden verrichten. De laatste jaren deed hij veel werk binnen het Archief.

  Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en familie.

  Moge hij rusten in vrede.

 • Het is tijd voor Goedemorgen Zandvoort, met dit keer als onderwerp.

  Het is zaterdag 18=05-2024, tijd voor Goedemorgen Zandvoort, met dit keer als onderwerp; Dat de Gemeenteraad worstelt met toekomst Sandevoerde . Raadslid Marcel Sukel (ZEE) sprak hier over en hoe nu verder en wat gaat de gemeenteraad van Zandvoort hier mee. Want er zitten toch nog wel wat haken en ogen aan het besluit van de wethouder Hendriks.

 • Het is tijd voor Goedemorgen Zandvoort bij ZFM Zandvoort. Met dit keer als onderwerp:

  Het is zaterdag 18-05-2024, tijd voor Goedemorgen Zandvoort, met dit keer als onderwerp: De Spartan-race die volgende weekend gehouden wordt. Karina Veeren sprak met de organisator over het evenement.

 • Het is tijd voor Goedemorgen Zandvoort met dit keer als onderwerp;

  Het is zaterdag 18-05-2024, tijd voor Goedemorgen Zandvoort, met dit keer als onderwerp: een interview met de maker van De Street Art op garagedeuren in de Celsiusstraat in Zandvoort.

 • Het is tijd voor Goedemorgen Zandvoort, met dit keer als gast;

  Het is zaterdag 18-05-2024, tijd voor Goedemorgen Zandvoort, met dit keer een interview dat eigenlijk vorige week zou zijn uitgezonden, Karina Veeren had een gesprek met fotografe Iris Planting dat ze exporteert in het oude gemeentehuis in Zandvoort. De ingang is in de Haltestraat. Ik zou zeggen, ga dat zien als je van fotografie houd.

 • Het is tijd voor een politiek gesprek bij Goedemorgen Zandvoort.

  Het is zaterdag 18-05-2024, tijd voor een politiek gesprek bij Goedemorgen Zandvoort van ZFM Zandvoort. Met dit keer als gast: Wethouder Jan Jaap de Kloet, had het over de voortgang bouwprojecten in Zandvoort .

 • Het is tijd voor Goedemorgen Zandvoort, met dit keer als onderwerp.

  Het is zaterdag 11-05-2024, tijd voor Goedemorgen Zandvoort, met dit keer als gast, Erwin Hilbers. Hij is de Organisator van de Zandvoortse Vismaaltijd dat dit jaar weer wordt gehouden op het gasthuisplein op 14 juni.

 • Het is tijd voor het politiek gesprek bij Goedemorgen Zandvoort.

  Het is zaterdag 11-05-2024, tijd voor het politieke gesprek, met dit keer als gast, Wethouder Gert-Jan Bluijs , hij had het over de verbouwing van Gebouw De Krocht, tevens sprak hij over andere politieke onderwerpen die gaande zijn in Zandvoort.

 • Het is tijd voor Goedemorgen Zandvoort, met dit keer als gast

  Het is zaterdag 11-05-2024, tijd voor Goedemorgen Zandvoort, met dit keer als gast : Ernst Brokmeier van Zandvoortse Reddingsbrigade, Ernst had het over dat de Zandvoortse Reddingsbrigade ( De ZRB ) op zoekt zijn naar nieuwe vrijwilligers in Zandvoort.